Sekiranya anda mempunyai sebarang cerita/ info atau artikel yang menarik untuk dikongsi bersama, sila email kepada kami di anak.bagandatok@gmail.com

Majlis Penyerahan Lembu Qurban Sempenan Aidil Adha 1432H

30 September 2011, YB Dato' Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi, Ahli Parlimen Bagan Datoh telah menyerahkan 45 ekor lembu korban sempena Hari Raya Aidiladha di sini. Lembu korban ini diserahkan kepada jawatankuasa Masjid di sekitar Parlimen Bagan Datoh baru-baru ini.

Program Bertemu Nelayan-Nelayan Sekitar Kawasan Hutan Melintang

HUTAN MELINTANG: Nelayan dan pemilik bot pukat tunda tempatan mendakwa hampir muflis akibat terpaksa membayar wang tebusan hampir RM10 juta kepada lanun atau pihak berkuasa Indonesia bagi membebaskan anak kapal atau bot mereka yang dirampas sebelum ditawan di negara jiran.

Program Kecemerlangan PMR 2011 Parlimen Bagan Datoh

Ketua UMNO Bahagian Bagan Datoh, Dato' Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi telah menyampaikan Anugerah Kecemerlangan kepada pelajar-pelajar cemerlang Penilaian Menengah Rendah (PMR) 2011 Parlimen Bagan Datoh bertempat di Dewan terbuka Sekolah Menengah Kebangsaan Tun Abdul Razak.

Pas Rompak RM 100 daripada BR1M

Khidmat pesanan ringkas (SMS) yang meminta anggota parti pembangkang yang menerima wang RM500 di bawah Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) supaya menderma RM100 kepada markaz PAS bagi membantu mereka untuk menghadapi Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU-13) dipersoalkan oleh beberapa pihak sebelum ini.

Jangan Gunakan Institusi Agama sebagai tempat berpolitik-Zahid Hamidi

Bagan Datoh 29 Jan - Ahli Parlimen Bagan Datok Dato' Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi mengingatkan guru-guru KAFA agar tidak menggunakan institusi Agama sebagai tempat untuk berpolitik."Kalau nak berpolitik, di luar institusi tak apa" menurut beliau lagi. Guru KAFA merupakan Agen Perubahan Masyarakat dan haruslah bijak menggunakan peluang yang ada untuk mendidik masyarakat dengan menggunakan pendekatan yang berbeza mengikut kehendak semasa.

Majlis Ramah Mesra bersama penduduk Bagan Datoh

Dato' Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi meluangkan masa untuk bersolat maghrib berjemaah di Masjid Simpang Tiga, Rungkup dan solat isya' di Surau Taman Bagan Pasir.

Thursday, 12 September 2013

Anugerah Inovasi Sektor Awam Peringkat Kebangsaan 2013.Anugerah Inovasi Sektor Awam 2013 Di Teluk Intan

KUALA LUMPUR, 11 Sept (Bernama) -- Majlis Anugerah Inovasi Sektor Awam (AISA) 2013 bagi mengiktiraf inovasi dan pencapaian cemerlang sektor awam dalam empat bidang pengurusan utama akan diadakan di Arena Square, Teluk Intan, Perak Khamis.


Majlis disempurnakan Ketua Setiausaha Negara Tan Sri Dr Ali Hamsa itu bertemakan 'Mencabar Kemustahilan, Mencipta Keunggulan', menyeru penjawat awam untuk menyingkap tirai keterasingan dan memecah tembok kemustahilan yang menghalang pelaksanaan perkara yang melangkaui norma.

Menurut kenyataan Unit Pemodenan Tadbiran dan Perancangan Pengurusan Malaysia (Mampu) Rabu, penganugerahan untuk empat bidang pengurusan utama ialah Pengurusan Teknologi Maklumat dan Komunikasi (ICT), Pengurusan Kewangan, Pentadbiran Daerah dan Tanah, dan Pengurusan Pihak Berkuasa Tempatan.

Proses pengenalpastian dan penilaian calon-calon bagi empat kategori tersebut dilaksanakan oleh panel penilai yang diterajui oleh empat agensi iaitu:

Mampu bagi Anugerah Inovasi Teknologi Maklumat dan Komunikasi (AIICT);

Kementerian Kewangan bagi Anugerah Inovasi Pengurusan Kewangan (AIPK);

Unit Penyelarasan Pelaksanaan, Jabatan Perdana Menteri bagi Anugerah Inovasi Pentadbiran Daerah dan Tanah (AIPDT); dan

Kementerian Kesejahteraan Bandar, Perumahan dan Kerajaan Tempatan bagi Anugerah Inovasi Pihak Berkuasa Tempatan (AIPBT).
                                                             sumber : Shahril

Pemenang bagi setiap kategori anugerah akan menerima ganjaran wang tunai RM300,000, trofi dan sijil penghargaan.

AISA merupakan anugerah peringkat kedua tertinggi dalam struktur pengiktirafan sektor awam selepas Anugerah Inovasi Perdana Menteri.

-- BERNAMA

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More