Sekiranya anda mempunyai sebarang cerita/ info atau artikel yang menarik untuk dikongsi bersama, sila email kepada kami di anak.bagandatok@gmail.com

Monday, 25 July 2011

PANASSS... FAKTA: Lagi pembohongan PAS kepada Orang Melayu Kini Terbongkar.

Selepas PRU 12 pada tahun 2008 Pas telah bertanding dalam beberapa siri PRK. Antara yang ditandingi Pas seperti berikut.

Kuala Trengganu - Pas menang
Bukit Gantang - Pas menang
Manek Urai - Pas menang
Permatang Pasir - Pas menang
Bagan Pinang - Pas kalah
Galas - Pas kalah
Tenang - Pas kalah
Merlimau - Pas kalah
Kerdau - Pas kalah

Fasa pertama mereka menang berderet-deret, maka mulalah mereka jual ubat atas pentas ceramah kononnya rakyat dah tolak BN dan sebagainya termasuklah dengan ayat-ayat lazim mereka yang lain. Ayat p/raya kotor atau SPR tak adil tak wujud pada waktu mereka menang.

Fasa kedua mereka kalah berderet-deret, termasuklah di Sarawak. Maka mulalah mereka menolak ketentuan Qada dan Qadar dan mula kedengaran suara-suara iblis yang mengatakan pilihanraya tak adil, SPR main ngelat dan sebagainya termasuklah dengan ayat-ayat lazim mereka yang lain yang menyalahkan Umno dan BN.

Selepas kekalahan mereka yang kedua di Galas dan melihat Umno kembali bertaring Pas mula kelam-kabut. Pas mula terasa mereka kehilangan sokongan orang melayu akibat dari kesetiaan serta ketaksuban melampau mereka kepada DAP.

Seminggu selepas PRK Galas Pas telah mengadakan satu program di Shah Alam bagi membincangkan bagaimana kaedah untuk mereka menarik kembali sokongan orang melayu. Lalu mereka pun lancarkan satu slogan yang bernama 'Pas Ganti Umno'.

Maka bermulalah episod baru mereka dalam usaha mencari sokongan orang-orang melayu. Mereka keliling negara untuk pukul canang slogan terbaru mereka.

Tiap-tiap hari dan dalam pelbagai program mereka pukul canang slogan itu supaya rakyat percaya kepada mereka yang mereka boleh ganti Umno dalam usaha mempertahankan hak-hak istimewa melayu serta islam. Sedangkan mereka sendiri tahu yang mereka tak mampu ganti Umno selagi DAP bersama mereka. Tetapi mereka terpaksa bohong orang melayu kerana DAP telah menugaskan mereka mencari undi dari orang melayu dan dijanjikan upah yang lumayan kepada mereka sekiranya menang dalam PRU 13.

Bangkai gajah tak dapat ditutup dengan daun pisang, akhirnya pembohongan yang Pas lakukan kononnya mereka boleh ganti Umno terbongkar beberapa hari lepas. Slogan itu dicipta hanya semata-mata ingin mendapat upah yang lumayan dari DAP kelak.

Pembohongan ini bukan dibongkarkan oleh orang lain, sebaliknya dibongkar oleh mereka sendiri. Orang yang benar dia akan bercakap benar sepanjang masa tak kira bila , dimana dan dengan siapa. Orang yang bohong dia akan bercakap sentiasa berubah-ubah setiap kali dia jumpa orang yang berbeza atau di masa yang berlainan. Kerana dia tak ingat apa yang dia bohong sebelum itu. Begitulah juga dengan pemimpin-pemimpin Pas. Bohong telah menjadi amalan dalam hidup mereka. Depan orang melayu dia cakap lain, bila berdepan dengan wartawan dia cakap lain pula dan dia dah tak ingat apa yang dia cakap depan orang melayu.

Beberapa hari lepas, Naib Presiden Pas, Salahuddin Ayub membuat satu kenyataan mengatakan Pas sasar untuk bertanding di 80 kerusi parlimen dalam PRU 13.

Itulah yang saya katakan mereka cuba temberang orang melayu kononnya mereka boleh ganti Umno.

Dalam Malaysia kita ada 222 kerusi parlimen. BN bertanding di kesemua 222 kerusi tersebut dan daripada jumlah itu kerusi yang ditandingi Umno adalah 117, iaitu lebih 50 % dari kerusi yang ada.

Bagaimana Pas kata mereka nak ganti Umno kalau mereka hanya sasar bertanding di 80 kerusi parlimen ? Tak sampai 50 % pun...

Itu pun kalau mereka dapat 80 kerusi tersebut. Buatnya DAP atau Karpal Singh berdehem sikit terus mereka kecut telur, tukar jadi 40 kerusi sahaja. Sejarah telah membuktikan banyak kali Pas terpaksa menyembah kepada DAP termasuklah yang masih segar dalam ingatan kita yang terjadi 2 minggu lepas di Kedah.

Dalam PRU 12 Pas hanya bertanding di 66 kerusi dan menang 23 kerusi sahaja. Adakah DAP akan beri pertambahan 14 kerusi lagi ? Silap-silap kurang lagi dari 66 kerusi yang mereka dapat.

Bagaimana kamu nak ganti Umno wahai Pas kalau kerusi yang kamu bertanding pun kurang dari yang Umno tandingi ?

Kalau kamu nak ganti Umno, kamu kena tunjuk kamu kuat dan berkuasa dalam pak-khatan rakyat. Kamu mesti bertanding lebih dari kerusi yang Umno bertanding barulah orang percaya.

Minta dengan DAP kamu nak 120 kerusi barulah nampak hebat dan orang percaya. Setakat 80 kerusi tak payah nak temberang orang melayulah yang kamu boleh ganti Umno.

Sebab itu saya kata mereka hanya temberang orang melayu hanya semata-mata nak dapat undi. Bila dah dapat kuasa kelak diserahkan kepada DAP. Mereka dapat jawatan menteri seorang dua, kemudian dilimpahi dengan projek dan wang oleh DAP, duduk diam-diam. DAP suruh tandatangan, mereka pun tandatangan. Cakap lebih sikit DAP sekeh kepala. Habis waktu pejabat , malam naik pentas ceramah pergi ceramah tipu melayu lagi dan puja-puji DAP. Akhir sekali hancur negara.

Kalau Pas benar-benar nak ganti Umno mereka mesti umum seperti dibawah ini barulah kata-kata mereka itu boleh dipercayai. Saya sendiri pun berani sokong Pas kalau mereka berani umum seperti di bawah ini tanpa sebarang bantahan dari DAP.

Jawatan Pengerusi Pak-khatan rakyat dipegang oleh Pas.

Jawatan Timbalan Pengerusi juga oleh Pas.

Setiausaha juga dari Pas.

PM dan TPM dari Pas.

Menteri Kewangan dari Pas.

Menteri pendidikan dari Pas.

Jumlah kerusi yang Pas bertanding mesti lebih dari 50 %.

Penggunaan Kalimah Allah hanya untuk orang islam sahaja.

Setakat nak bertanding 80 kerusi, nak minta jawatan PM pun tak berani, kemudian nak temberang orang melayu kononnya mereka boleh ganti Umno.

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

0 comments:

Post a Comment

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More