Sekiranya anda mempunyai sebarang cerita/ info atau artikel yang menarik untuk dikongsi bersama, sila email kepada kami di anak.bagandatok@gmail.com

Monday, 19 December 2011

Tindakan Adam Adli saya anggap hanya satu tindakan jejaka bacul-Lokman Adam

Tak sampai beberapa jam post yang lalu yang mempertikaikan tindakan berdiam diri Pemuda UMNO/BN dan Patriot yang terhadap tindakan biadap Adam Adli yang menurunkan bendera PM di PWTC semalam, teman menerima bbm daripada saudara Lokman Adam yang menjelaskan tindakan yang diambil mewakili Pemuda UMNO/BN dan Patriot.

Antara ulasan beliau

"Walaupun kami menyokong penuh cadangan Kerajaan BN untuk meminda AUKU, kita mengutuk sekeras2nya tindakan biadap individu terlampau Adam Adli Bin Abdul Hamid yang menurunkan bendera PM kelmarin.

Namun, saya tidak sesekali bersetuju dengan pendekatan memusuhi mahasiswa yang diambil sesetengah pihak. Harus dibezakan tindakan seorang individu bertaraf mahasiswa dengan pendirian majoriti mahasiswa yg jauh lebih matang dari beliau.

Tindakan Adam Adli saya anggap hanya satu tindakan jejaka bacul kerana tindakan beliau menurunkan bendera tersebut dibuat secara curi-curi tatkala hadirin memberikan tumpuan kepada ucapan YB Dato Saifuddin. Itupun bendera yg beliau pilih untuk turunkan adalah bendera yg paling jauh dari Bangunan UMNO, iaitu bendera yg terletak di hujung parking lot kita.

Kehadiran 2 Panglima Tempang Peliwat Negara mengiringi Adam Adli untuk membuat laporan polis hari ini iaitu Samsul Iskandar Md Akin dan Badrul Hisham Shahrin menyerlahkan lagi hakikat bahawa Adam Adli hanyalah perkakas pembangkang yang terdesak mencari isu untuk mengalih tumpuan rakyat daripada isu liwat dan video lucah yang melanda ketua mereka.
Saya juga ingin menegaskan di sini bahawa Kerajaan BN di bawah pimpinan Dato Seri Najib Tun Razak telahpun mengumumkan bahawa AUKU akan dipinda tidak lama lagi. Jika ada yang benar-benar ingin menyumbang pendapat berhubung pindaan tersebut, gunakanlah sessi meja bulat yang pihak kerajaan sediakan. Ambillah peluang yang disediakan untuk menyuarakan pendapat dan pandangan anda. Cubaan untuk mendesak kerajaan meminda AUKU selepas pengumuman cadangan pindaan itu dibuat, hanyalah satu tindakan yg boleh kita anggap sebagai mencari publisiti murahan. Moga rakyat dapat menilai apa yg cuba dilakukan oleh pihak pembangkang ini." Jelas beliau lagi

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

0 comments:

Post a Comment

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More